woensdag 12 november 2014

Workshop omslagdoek breien


PERSBERICHT                                                              
10 november 2014 WARM DE WINTER IN: WORKSHOP OMSLAGDOEK BREIEN IN MUSEUM DE SCHOTSE HUIZEN

Het Veers historisch museum De Schotse Huizen blijft voor het eerst ook in de winter geopend voor publiek. Tijdens weekenden en vakanties kunt u, naast de vaste collectie, twee tentoonstellingen bezichtigen en met regelmaat worden activiteiten georganiseerd. Ook is iedere dinsdagmiddag het gezellige handwerkcafé geopend van 13.30 – 16.00 uur. Als ‘opwarmer’ voor het nieuwe seizoen wordt daar op 18 en 25 november a.s. een workshop omslagdoek breien gegeven. Twee ervaren handwerksters helpen u op weg bij het maken van een modieuze sjaal. Verschillende technieken worden uitgelegd, zodat zowel beginners als gevorderden mee kunnen doen.  

Inhoud workshop
De workshop staat onder leiding van Riet Andreas en Hetty Bliek. Op 18 november geven zij een toelichting op de diverse patronen, technieken en materialen. Ook versieringen met kralen komen aan bod. U kiest zelf wat u gaat maken en kunt direct aan de slag. Op 25 november krijgt u hulp bij het volgen van het patroon en toepassing van technieken. Materiaal kunt u ter plekke aanschaffen of zelf meenemen. Naar eigen wens kunt u wekelijks terug blijven komen in het handwerkcafé of uw werkstuk thuis verder afmaken.

Kosten en aanmelden
Voor de twee sessies op 18 en 25 november van 13.30 – 16.00 uur betaalt u in totaal € 12,50 p.p. inclusief een kopje koffie of thee, exclusief materiaalkosten. U bent daarna van harte welkom terug te komen voor advies of gewoon om in gezellige omgeving verder te werken. De toegang tot het handwerkcafé is gratis, voor consumpties betaalt u een vergoeding. Meer informatie op www.schotsehuizen.nl. Graag aanmelden bij Sylvia van Dam via educatie@schotsehuizen.nl.2 opmerkingen:

  1. Ha, wat een geweldig leuke foto er bij!!! Dit gaat zeker een groot succes worden! Heel veel plezier en succes met jullie workshops in Veere!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super die foto!! Ja, 2 topbreistersters dus ik beveel de workshop van harte aan bij iedereen!
    Hetty en Riet...veel succes !

    BeantwoordenVerwijderen