zaterdag 30 juni 2012

Terug naar de kust

Bretagne:

La Turballe

Le Croisic

Douarnenez

Ondertussen in Locronan aangekomen


met diverse toeristenshops
met geweven jasjes en sjaals.


Ook in een oud gebouwtje wat weefgetouwen en spinnenwielen ontdekt.
Was helaas niet toegankelijk.
Door de ramen maar wat foto's genomen.


maandag 25 juni 2012

Col d'Aspin en col de Tourmalet

Col d'Aspin met op de achtergrond
Pic du Midi.

Col de Tourmalet

en wat liep daar ook....




's Avonds de sjaal klaar.


Col de Peyresourde

De een breit en de ander vliegt op de col de Peyresourde.

 Al 2 bolletjes gebreid van de mohair.



Later kwamen we iemand met wat schaapjes tegen.




donderdag 21 juni 2012

Geen schapen ...

mohairgeiten en een bordje wol te koop
tijdens een rondritje gevonden.
Geen wol om te spinnen dan maar wol om te breien.








maandag 18 juni 2012

Beer in de Pyreneeen

Deze kleine beer gebreid van een restje
Zitron Filigran.

Ondertussen in de Pyreneeen aangekomen.

Een tochtje naar de kust, naar Collioure.
Een leuk plaatsje waar we meerdere keren al zijn geweest.
Vandaag toevallig markt??

Alleen maar acryl.

En leuk kleurig keramiek.
Lekkere kersen uitzoeken.


Tijdens deze warme periode is een
boottochtje op de
Middellandse Zee lekker verfrissend.


donderdag 14 juni 2012

Au revoir Provence


Au revoir lavendel,
die net paars begon te worden.




Au revoir Provencaalse markjes.
Met veel kleurige kruiden, groenten, keramiek en
ook hier en daar wat geweven producten.



De sokjes zijn inmiddels ook af.

Over sokken  gesproken,
deze vond ik ook nog op de markt.



maandag 11 juni 2012

Provence


Onder de parasol is het goed uit te houden.
Ben al aan het twijnen van de gesponnen lont.




Transhumance in Bédoin
De schapen verzamelen zich en gaan naar de bergweides,
 ze komen eind van het seizoen weer terug.
3000 schapen trokken langs.




In ons favoriete restaurant in Vaison la Romaine
Le Tournesol
lekker en (gezond) gegeten.
Voorgerecht heet 8 saveurs de Provence,
geserveerd in weckpotjes,
bestaande uit terrine van groente met farcis van tomaten,
paté met confiture van rode uien,
auberginemousse, tapenade, kip in citroen,
paprikasalade, artisjok.
Als hoofdgerecht had ik gamba's.