maandag 11 juni 2012

Provence


Onder de parasol is het goed uit te houden.
Ben al aan het twijnen van de gesponnen lont.




Transhumance in Bédoin
De schapen verzamelen zich en gaan naar de bergweides,
 ze komen eind van het seizoen weer terug.
3000 schapen trokken langs.




In ons favoriete restaurant in Vaison la Romaine
Le Tournesol
lekker en (gezond) gegeten.
Voorgerecht heet 8 saveurs de Provence,
geserveerd in weckpotjes,
bestaande uit terrine van groente met farcis van tomaten,
paté met confiture van rode uien,
auberginemousse, tapenade, kip in citroen,
paprikasalade, artisjok.
Als hoofdgerecht had ik gamba's.



3 opmerkingen:

  1. o, wat heerlijk om zo buiten te zitten met je wol. en wat veel schapen; dat moet een hele drukte geweest zijn en dan dat lekkere eten.....Mmmmmmmm.
    Veel plezier daar in Frankrijk.
    Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Looks lekker! The warmth, the food, the sheep and the fun you are having. You are missing the cold here so enjoy it in Provence. Kty is finally adjusting and brought us a mouse. xo Jenny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, mag ik even jaloers worden? Hier regen, regen en nog eens regen... Geniet maar lekker hoor Riet, in het warme zuiden!! Veel plezier nog!!

    BeantwoordenVerwijderen